לפני שאתם קונים אופני כושר כדי להקים סוף-סוף את חדר הכושר הביתי שלכם, כדי שתדעו שישנם שני סוגים של אופני כושר.
1. אופני כושר בעמידה (מהסוג המסורתי, שדומים לאופניים רגילים) (לחצו על התמונות כדי לראות מיגוון אופני הכושר הרגילות בחנות)
אופני כושר ב”עמידה”
2. אופני כושר בשכיבה – או בשמם: אופני כושר עם משענת הם אופני כושר בשיפוע. דגמים אלו מספקים תמיכת גב, כך שהדיווש מתבצע ממש בתנוחה שהיא בקו ישר ומאוזן עם הגוף. באם אתם סובלים מאי נוחות בגב התחתון, שהרי שתעריכו מאוד את תמיכת הגב הזו.
אופני כושר עם משענת
כמה עצות היכן לקנות:
אל תקנו אופני כושר מחנות כלבו, או מחנות אינטרנטית שמוכרת גם טלפונים סלולאריים מאווררים ומזגנים..בקיצור חנויות שאינן מתמחות. בחנויות מסוג זה, איכות בדרך כלל אינה מהווה שיקול רב. סוגים מסוימים של מושבי אופניים זולים ידועים בכך שאינם מחזיקים מעמד לאחר זמן מסוים של אימון ברמה בינונית, ועלולים לקרוס באמצע האימון ואף לחרוק כבר לאחר תקופת אימונים קצרה. מלבד זאת, חנויות כושר המתמחות תוכלו למצוא מלאי מגוון, שפע של דגמים זולים ומוכרן שיודע ומבין אודות אופני הכושר המתאימות לכם ביותר.
תכונות חשובות של אופני כושר
שני זוגות אופני כושר שעל פניו נראים זהים, עשויים להרגיש שונה באזור הישבן, וכן מציעים אופציות חשמליות שונות. מסיבה זו, כדאי לבצע בדיקה יסודית עם המוכרן של התכונות הבאות:
באם אתם מבצעים את הקניה באינטרנט או בטלפון התקשרו לשאול אודות הנקודות הבאות:
1. מושב נוח ואיתן: תכונות מיוחדות לא עוזרות אם אינכם יכולים לשבת על המתקן במשך יותר מחמש דקות. יש אנשים שמעדיפים מושב קשה וצר; אחרים יעדיפו מושב רחב ורך יותר. אין להניח כי מושב רחב ומרופד, יהיה בהכרח גם נוח יותר. אין זה משנה איזה סוג מושב תעדיפו – בכל מקרה על המושב להיות נעול היטב למקומו.
שימו לב! גם המושב המרופד ביותר אינו מבטיח חופש מכאבים באזור הישבן בתקופת האימון הראשוני – עד הכניסה לכושר. בכל אופן היוועצו ברופא בעת הצורך.
מושב אופני כושר מרופד עם ידיות אחיזה ותמיכה
2. התאמות המושב והכידון: ודאו שכאשר אתם מתיישבים על המושב, רגלכם נמצא בתנוחה כמעט ישרה ובחלק התחתון של קו הדוושה. הכידון ורוחב רצועות הפדאלים צריכים להיות מותאמים גם כן.
כיוון גובה ומרחק הכיסא באופני כושר
3. מנגנוני משוב: אתם יכולים לשלם תוספת עבור תכונות נהדרות אחרות, כגון תוכניות אימון מוגדרות מראש, צג קצב לב, ומשחקים שמאפשרים לכם להתחרות כנגד המחשב. אבל לכל הפחות, על האופניים של צריכים להיות מותקנים מד מהירות – המציג סיבובים לדקה (סל”ד) ומהירות בקמ”ש, מד מרחק – כדי למדוד את המרחק, וטיימר – כדי לעקוב אחר הזמן שטס, כמובן, כשנהנים.
מבדיקה שלנו כל אופני הכושר המשווקים בישראל כוללים נתונים בסיסיים אלו ע”ג מסך אופני הכושר
4. אופני כושר חשמליות או מגנטיות?
ההבדל פשוט, כדי לשנות עומס בעת אימון, באופני כושר מגנטיות תסובבו ידית מכאנית אשר תקרב או תרחיק סנדל מגנטי אשר יוסיף עומס. באוםני כושר חשמליות תזוזת סנדל מגנטי, ושינוי עומס האימון יתבצע באופן חשמלי.
נקוה נוספת, באופני כושר חשמליות, ניתן להתאמן עפ”י תוכנית מוגדרת מראש או עפ”י זמן, מרחק ואפילו עפ”י דופק נוכחי – דבר שלא ניתן לבצע עם אופני כושר בעלי מערכת מגנטית.
אימון מדורג – ממוחשב אוטמטית עפ”י נתוני דופק – מתאפשר רק באופני כושר חשמליות
5. חריג לכללים אלו: אופני ספינינג. הסוגים השונים של אופני ספינינג, בעיקר בזמן שימוש בכיתות התעמלות קבוצתית, זמינים גם לרכישה לבית. אין להם מנגנוני משוב, אבל יש להם יתרונות אחרים, אשר שווים בדיקה. לדוגמה, המושב ועמדות הכידון של אופני הספינינג, יגרמו לכם להרגיש ממש כאילו אתם רוכבים באופניים ברחוב. האופניים זולים יחסית בהשוואה לאופניים נייחים רבים אחרים באיכות גבוהה. תוכלו לרכוש קטעי וידאו של אימונים שתוכננו במיוחד לשימוש עם האופניים האלה.
דרך לגוון את רמת הקושי: חפשו את הכפתור או הלחצן שמצביע על רמות התנגדות, כגון 1 עד 12. בדרך זו תוכלו למדוד במדויק כל אימון ולעקוב אחר התקדמותכם. אם 10 דקות ברמה 1 נהגו להלאות אתכם, ואילו כעת אתם מסוגלים “לזרום” במשך 20 דקות ברמה 3, הרי שעברתם כברת דרך ארוכה במסע התקדמותכם לשיפור הכושר הגופני.
מותגים טובים של אופניים נייחים
להלן רשימה של כמה סוגי אופניים מומלצים. זכרו לבדוק בקפדנות כל מודל אותו אתם שוקלים לרכוש כדי לוודא התאמה ונוחות.